ផាក់លូវ មានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ដែលមានអ្នកខ្លះចាញ់ក្លិនផាក់លូវ
មិនចេះហូបទេ យើងអាចប្រើសាច់ជាប្រើប្រភេទតាមការចូលចិត្ត ដោយលៃតាមសាច់ឆាប់ផុយ ឬ សាច់ស្វិត ដើម្បីកុំឲ្យពេលធ្វើឆ្អិន សាច់ផុយពេកហូបមកឆ្ងាញ់។ គេអាចទទួលទានជាមួយជ្រួកផ្សេងៗបាន
៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
- ត្រចៀកជ្រូក អណ្ដាតជ្រូក ពោះវៀន ( មានច្រើនមុខតាមការចូលចិត្ត )
- គ្រឿងផាក់លូវ ( អាចរកទិញកន្លែងលក់ចាប់ហ៊ួយ )
- គ្រាប់ផ្កាចន្ទន៍ គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង
- ស្ករត្នោត ទឹកប្រេងខ្យង អំបិល ម្សៅស៊ុប
៙ វិធីធ្វើ ៖
- យកសាច់ជ្រូកគ្រប់មុខទាំងអស់ យកមកលាងអោយស្អាត ( ច្របាច់ទឹកអំបិល កោសចេញនៅជាតិរំអិលដែលមាននៅក្នុង ពោះវៀន និងអណ្ដាតជ្រូកអោយស្អាតល្អ ... ។ល។ ) រួចទុកមួយអន្លើ
- ដាក់ខ្លាញ់បន្តិចចូលក្នុងឆ្នាំង ទុកអោយក្តៅ រួចដាក់ ស្ករត្នោត គ្រាប់ផ្កាចន្ទន៍ គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេងចូល កូរអោយសព្វរៀងឈ្ងុយបន្តិច ទើបដាក់គ្រឿងផាក់លូវចូល រួចបន្តកូរអោយឡើងក្រហម ( ប្រើភ្លើងតិចៗដើម្បីកុំអោយខ្លោច )
- បន្ទាប់មកទើបដាក់សាច់ទាំងអស់ចូល ច្របល់ចុះច្របល់ឡើងអោយសព្វ ទើបដាក់ទឹកប្រេងខ្យង អំបិល ម្សៅស៊ុប ( បើស្ងួតដាក់ទឹកបន្តិច ) រំងាស់អោយចូលជាតិបន្តិច ទើបដាក់ទឹកចូល រួចទុកអោយពុះ ភ្លក់មើលអោយល្មម ( កុំអោយប្រៃពេក )
- បន្តរំងាស់អោយផុយសាច់ នឹងរៀងរីងទឹកអស់ សាច់ឡើងក្រហម ទើបស្រង់សាច់ចេញ រួចជាការស្រេច ។
* របៀបធ្វើគឺស្រដៀងនឹងខ គ្រាន់តែផាក់លូវគេរំងាស់អោយរៀងអស់ទឹកបន្តិច ទើបស្រង់យកតែសាច់ចេញ ។
ប្រភពពី : មុខម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ
ConversionConversion EmoticonEmoticon